Τρίτη, 4 Οκτωβρίου 2011

Μας κυβερνούν ψεύτες κι οσφυοκάμπτες….


Θα ‘πρεπε να ξέρουν εκεί στην κυβέρνηση ότι όσο σκύβεις τόσο περισσότερο σε πιέζουν να τους κάνεις καμάρα στα τέσσερα…
Γιατί κάπως έτσι συμπεριφέρονται και οι μεγάλοι της Ευρώπης που δεν βλέπουν την τύφλα τους αλλά ορέγονται τους έλληνες σκλάβους στα υποστατικά τους στην Ελλάδα που θ’ αγοράσουν έναντι πινακίου φακής.
Έτσι χθες στο eurogroup ανέβαλαν για το Νοέμβριο την απόφαση για εκταμίευση ή όχι της 6ης δόσης αντί για τις 13 Οκτωβρίου που όπως έχει πει η κυβέρνηση υπάρχουν χρήματα για τη λειτουργία του κράτους.
Στα εκβιαστικά παιχνίδια, τους ευνοεί και το γεγονός ότι αυτή την περίοδο δεν υπάρχουν λήξεις ομολόγων και έτσι δεν ρισκάρουν να μείνουν απλήρωτα τίποτα ομόλογα τινάζοντας στον αέρα τράπεζες, ευρώ και ευρωζώνη.
Το αν θα μείνουν απλήρωτοι μισθοί και συντάξεις λίγο τους ενδιαφέρει, άλλωστε η στάση πληρωμών εντός της χώρας είναι πιστοποιημένη από πολλές ενδείξεις η στάση πληρωμών προς τα έξω είναι που τρέμουν οι δανειστές μας.

Πρόσχημα για τη νέα αναβολή στην εκταμίευση της 6ης δόσης είναι πως δεν θα είναι έτοιμη πριν το τέλος του μήνα η έκθεση της τρόικας ενώ στην πραγματικότητα τρέμουν μην γίνει καμιά στραβή στη Βουλή απ’ την κυβερνητική πλειοψηφία και πιέζουν με δίλλημα την 6η δόση ή τη χρεοκοπία να περάσουν μέχρι το τέλος Οκτωβρίου σε νόμο το σύνολο των φορομπηχτικών μέτρων που έχουν αποφασιστεί και θα εφαρμοστούν μέχρι το 2015.


Οι πιέσεις για συνολική αντιμετώπιση της δημοσιονομικής σταθερότητας για όλη ην περίοδο του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος (2011-2015) άρχισαν τον περασμένο μήνα με την αποχώρηση της τρόικας και την άρνησή της να επιστρέψει παρά την επιβολή από την Κυβέρνηση έκτακτων φορομπηχτικών μέτρων ύψους 4,2 δις ευρώ στις πλάτες των πολιτών.
Όταν ο Βενιζέλος αύξησε το βάρος των ελλήνων με πρόσθετα έκτακτα μέτρα 3 δις ευρώ (σύνολο 7,4 δις) η τρόικα επέστρεψε αλλά το παιχνίδι του εκβιασμού συνεχίστηκε, έτσι στα ήδη ασήκωτα έκτακτα μέτρα συμφωνήθηκαν να πληρώσουμε το 2012 άλλα 11 δις ευρώ έκτακτους φόρους.
Και πάνω που είμαστε έτοιμοι να εισπράξουμε την καταραμένη 6η δόση, τροϊκανοί και ευρωπαίοι ηγέτες και ηγετίσκοι ανέβαλαν την εκταμίευση των 8 δις ευρώ της 6ης δόσης και συνέχισαν τις πιέσεις για χαμηλότερους μισθούς και συντάξεις, για περισσότερες απολύσεις, για κατάργηση των κατώτερων μισθών και των συλλογικών συμβάσεων και για ξεπούλημα με συνοπτικές διαδικασίες της κρατικής περιουσίας.

Και όσο η Κυβέρνηση συνεχίζει να υποχωρεί στις πιέσεις τους προσφέροντας φρέσκο κρέας εργαζομένων στα αδηφάγα κοράκια των τοκογλύφων τόσο αυτοί θα γίνονται περισσότερο ξεδιάντροποι και απαιτητικοί.

10 σχόλια:

 1. Το αεροπλάνο είναι BOEING ή AIRBUS;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. @Swell:
  Σε AIRBUS φέρνει αλλά έχει βάλει κι η BOEING το δαχτυλάκι της...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. (απαντω στον τιτλο)
  ...και μεις καθομαστε και τους κοιταμε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Το κείμενο με χτύπησε στο στομάτι. Η φωτογραφία στο μάτι. Άρα ο στόχος επετεύχθη:)
  Καλημέρες!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. @αντώνης:
  κι εγώ απαντώ στον Αντώνη... περίμενες κάτι περισσότερο από ένα λαό (ακόμα) βολεμένο?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Ειναι αληθεια οτι ναι, περιμενα λιγα περισσοτερα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. @Koptoraptou μου... έμορφη σ'αρέσει τό ντουμάνι καί μένανε μέ παρατάς μες στον τεκέ χαρμάνη....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. @αντώνη κι εγώ περίμενα αλλά αν δεν υπάρξει κάτι/κάποιος να δώσει προοπτική μην περιμένεις ν' αντιδράσουν ουσιαστικά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Δλδ λες οτι ο πολυς κοσμος ψαχνει νεο μαντρι για να μπει;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. @ Αντώνης: Είναι ιστορικά αποδεδειγμένο... δεν ψάχνουν μαντρί, προοπτική ψάχνουν κι εδώ είναι που απέτυχε η θεσμική Αριστερά... στο να εμπνεύσει, να δώσει όραμα αντί να αναλώνεται σε στείρα αντιπολίτευση της κυβερνητικής πολιτικής.

  ΑπάντησηΔιαγραφή