Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

Με θράσος χιλίων ερυθρόκωλων πιθήκων επιμένουν να κυβερνούν.


Με απύθμενο θράσος ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος επέκρινε χθες βράδυ τους πολίτες που στις δημοσκοπήσεις δίνουν στο ΠΑΣΟΚ μόλις 15% ότι δεν ξέρουν τι τους γίνεται.
Δεν το είπε έτσι ακριβώς αλλά αυτό ήταν το νόημα αυτών που είπε κι όταν ζορίστηκε από τον παρουσιαστή της εκπομπής τα γύρισε ελαφρώς λέγοντας πως ο λαός έχει δίκιο ακόμα κι όταν κάνει λάθος.
Στην παρατήρηση ότι γιατί η Κυβέρνηση αφού έχει απολέσει την εμπιστοσύνη του εκλογικού σώματος δεν προσφεύγει σε πρόωρες εκλογές για να αποφασίσει ο κυρίαρχος λαός για την τύχη του, ο κ. Αντιπρόεδρος αντέτεινε πως η απώλεια της εμπιστοσύνης δεν διαπιστώνεται από τις δημοσκοπήσεις αλλά από τις εκλογές που σύμφωνα με το Σύνταγμα γίνονται και –κατά τη γνώμη του- πρέπει να γίνονται κάθε 4 χρόνια.

Ο κ. Αντιπρόεδρος φυσικά και γνωρίζει ότι αυτό που ξεστόμισε για διεξαγωγή των εκλογών κάθε 4 χρόνια είναι μια σκέτη μπαρούφα αφού από τις 49 βουλές που προκύψανε από αντίστοιχες εκλογές από το 1829 μέχρι σήμερα μόλις τρεις (αριθμός 3) ολοκλήρωσαν την τετραετία.
Είναι οι βουλές 1928-1932, 1985-1989 και 2000-2004.

Και στις 3 περιπτώσεις που η Βουλή ολοκλήρωσε τη θητεία της η Κυβέρνηση είχε στο τσεπάκι της την απώλεια της εξουσίας….
Το 1932 ήταν ο Ελευθέριος Βενιζέλος που έχασε την εξουσία λόγω της οικονομικής κρίσης που επέφερε η υιοθέτηση σκληρής δραχμής (της χρυσής δραχμής) που οδήγησε τελικά σε χρεοκοπία…
Το 1989 ήταν ο Ανδρέας Παπανδρέου που απώλεσε την εξουσία κάτω από το βάρος του σκανδάλου Κοσκωτά που είχε αποκαλυφθεί το Φθινόπωρο του 1988 και
Το 2004 ήταν η σειρά του Κώστα Σημίτη να χάσει την εξουσία. Τούτος εδώ μάλιστα  ήταν δεν τόσο βέβαιος πως θα συντριβεί στις εκλογές ώστε δεν αποτόλμησε καν την κάθοδό του στις εκλογές παραδίνοντας το «δακτυλίδι» και το κόμμα στο σημερινό πρωθυπουργό.

Αποδεικνύεται έτσι περίτρανα ότι μόνο πρωθυπουργοί που γνωρίζουν πέραν πάσης αμφιβολίας πως έχουν χάσει την εμπιστοσύνη του εκλογικού σώματος και θα ηττηθούν στις εκλογές επιλέγουν να παραμείνουν στην «καρέκλα» τους μέχρι τέλους.

Το τραγικό με το σημερινό Πρωθυπουργό (της συμφοράς) είναι πως ενώ ξέρει ότι δεν διαθέτει πια δημοκρατική νομιμοποίηση επιμένει να παραμένει στην εξουσία και με πράξεις και παραλείψεις της Κυβέρνησής του να καταδικάζει τον ελληνικό λαό σε μακροχρόνια άγρια λιτότητα σύμφωνα με τις επιταγές της τρόικας και των τοκογλύφων δανειστών μας.

2 σχόλια:

  1. Προφανώς δεσμεύεται από το συμβόλαιο που έχει υπογράψει. Με τη διεθνή των τραπεζών και των τοκογλύφων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δυστυχώς θα συμφωνήσω με το σχόλιο
    του παραπάνω φίλου!
    Δυστυχώς....
    Καλό Σ/Κ κι από μένα Αντώνη
    Να σαι καλά
    και να περάσεις όμορφα

    ΑπάντησηΔιαγραφή