Τετάρτη, 2 Νοεμβρίου 2011

ΝΑΙ στο Δημοψήφισμα ΟΧΙ στη Σύμβαση και το Ευρώ.
Ανεξάρτητα από το χρόνο, που καλείται ο ελληνικός λαός να αποφανθεί για την τύχη του, προσωπικά η απόφαση του πρωθυπουργού να προκηρύξει δημοψήφισμα και μάλιστα με τα συγκεκριμένα ερωτήματα με βρίσκει απολύτως σύμφωνο.
Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θεωρώ τον Παπανδρέου έναν επικίνδυνο τυχοδιώχτη αφού η έκφραση γνώμης από το λαό έπρεπε να γίνει πριν ο Παπανδρέου σε ρόλο καμαριέρας κλειστεί στο δωμάτιο κι αποφασίσει με τον Στρος Καν την υπαγωγή μας στο ΔΝΤ που άνοιξε τον ασκό του Αιόλου για τη σημερινή φτώχεια και εξαθλίωση.
Αυτά όμως ανήκουν στο παρελθόν, στο παρόν ανήκουν οι οιμωγές του κατεστημένου κατά του δημοψηφίσματος και της ενδεχόμενης αποχώρησης ή αποπομπής μας από το Ευρώ.
Αν όμως δούμε με ψυχραιμία τα δεδομένα θα διαπιστώσουμε πως το Δημοψήφισμα είναι μια μοναδική ευκαιρία να δώσουμε προοπτική και μέλλον στη χώρα και το λαό της αρκεί να πούμε σθεναρά ΟΧΙ ΣΤΗ ΣΥΜΒΑΣΗ, ΟΧΙ ΣΤΟ ΕΥΡΩ, ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ.
Η επιστροφή στο εθνικό νόμισμα δεν θα γίνει φυσικά χωρίς κλυδωνισμούς, χωρίς κόστος, πόνο και αίμα αλλά και η παραμονή μας στο Ευρώ συνεπάγεται μεγαλύτερο κόστος, πόνο και αίμα.
Ήδη οι άνεργοι έχουν φθάσει το εκατομμύριο χωρίς να υπολογίζουμε τις έμμεσες απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων μέσω της εφεδρείας με προοπτική περαιτέρω επιδείνωσης.
Απ’ την άλλη πλευρά όσοι ακόμα εξακολουθούν να έχουν μια κάποια απασχόληση αμείβονται με ψαλιδισμένους μισθούς και οι συνταξιούχοι έχουν ήδη αρχίσει «να βλέπουν το ψωμί και να τους πιάνει παράπονο».
Και αυτή η κατάσταση δεν προβλέπεται –με βάση το ευρωπαϊκό σχέδιο διάσωσης των τοκογλύφων δανειστών μας- να αλλάξει τα προσεχή 40-50 χρόνια.
Αντίθετα με την επιστροφή σε εθνικό νόμισμα (δραχμή ή όπως αλλιώς ονομαστεί) και την εξ’ αυτής βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας η προοπτική ανάκαμψης και αναστροφής της αρνητικής πορείας έρχεται πολύ πιο κοντά…
Ανάμεσα λοιπόν στο δίλημμα παραμονή στο Ευρώ με διαρκή λιτότητα, φτώχεια και εξαθλίωση για 40-50 χρόνια 100 φορές προτιμότερη η επιστροφή σε εθνικό νόμισμα που θα μας επιτρέψει να αποκτήσουμε εκ νέου προοπτική ανάπτυξης.  

4 σχόλια:

 1. Συμφωνώ σε όλα Αντώνη. Αλλά με την προϋπόθεση ότι θσ γίνει με ένα τελείως διαφορετικό πολιτικό σύστημα. Το υπάρχον είναι τόσο πολύ "καμμένο" που για μένα έχει πλέον εξαφανιστεί.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Επιτελους, γιατι μας εχουν τρελλανει ολων των ειδων και χρωματων κομματοσκυλα απο χθες.

  Swell, ειναι αυτονοητο οτι αν υπερισχυσει αυτο που γραφει ο Αντωνης αυτο θα εφαρμοστει απο αλλα κομματα. Γι' αυτο ισως δεν το θελουν το δημοψηφισμα ολα τα κομματα της βουλης, και απαντουν με το θολο αιτημα περι προσφυγης στις καλπες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. @Swell, φίλε μου έχεις δίκιο να είσαι επιφυλακτικός για το πολιτικό σύστημα που θα διαχειριστεί τη μετάβαση από το Ευρώ σε Εθνικό νόμισμα.
  Σε κάθε περίπτωση πάντως θα είναι καλύτερα από το να μείνουμε και να σαπίζουμε στο ευρώ κι άλλωστε όπως επισημαίνει κι ο Αντώνης το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος θα είναι υποχρεωτικό και για τους επόμενους χωρίς δυνατότητα επαναδιαπραγμάτευσης

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. @αντώνη, επιτέλους ας σταματήσει η υποκρισία... θέλουμε να είμαστε μέσα ή έξω απ' το ευρώ, αν τελικά γίνει το δημοψήφισμα ας ψηφίσουμε με το χέρι στην καρδιά και τη σκέψη στα παιδιά και τα εγγόνια μας τι θεωρούμε πιο ωφέλιμο.
  Όλα τ' άλλα που μας κανοναρχούν κομματόσκυλα και δημοσιογραφικά παπαγαλάκια τ' ακούω βερεσέ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή