Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Τελικά αν δεν τρελαθώ τώρα δεν θα τρελαθώ ποτέ.....


τσουνάμι από την κρίση του ευρώ
Μέχρι τώρα πίστευα ότι για τα δεινά που υφίστανται τα νοικοκυριά εδώ και δυο χρόνια φταίει η κακή διαχείριση των δημόσιων οικονομικών από τον Καραμανλή την περίοδο 2004-2009 και η διαφθορά των ελλήνων που άκουγα να λέει ο Γιώργος πρώην πια πρωθυπουργός σε συγχορδία με τα παπαγαλάκια του στα ΜΜΕ.
Την ίδια εκτίμηση για το τι φταίει είχε και ο Λουκάς σύμβουλος τότε του Γιώργου και - κατ’ απαίτηση των Βρυξελλών και των δανειστών μας- σημερινός πρωθυπουργός .
Κουβαλούσα με σκυμμένο το κεφάλι το βαρύ φορτίο των ενοχών μου μετά από εκείνο το "μαζί τα φάγαμε" που μου πέταξε κατάμουτρα ο Θόδωρος, ο παχύσαρκος αντιπρόεδρος στις κυβερνήσεις του Γιώργου και του Λουκά.
Και ξαφνικά σαν από μηχανής άθεος μας προκύπτει συστημική κρίση από το πουθενά.
Άντε τώρα εγώ να μαθαίνω απ’ την αρχή ότι για όλα μας τα βάσανα δεν είναι μόνο η διαχείριση Καραμανλή και η διαφθορά των εφοριακών που φταίει όπως μου 'λεγε ο ΓΑΠας αλλά κάτι άλλο πρέπει να φταίει κάτι που έχει να κάνει με το ίδιο το ευρώ και να συνηθίσω στις τσιρίδες του Όλι Ρεν που πριν δυο χρόνια μας ευχότανε «καλό κουράγκιο» και τώρα χτυπιέται σαν απατημένη νεόνυμφη.
Αν δεν πάρουμε αμέσως ριζικά μέτρα σε κεντρικό επίπεδο ευρωζώνης μετά το τέλος Νοεμβρίου πάμε για διάλυση του ευρώ και διαζύγιο και θα μιλάμε μέσω των δικηγόρων μας σκούζει ο απατημένος ευρω-επίτροπος.
Τα επιτόκια με τα οποία δανείστηκε η γειτονική Ιταλία χθες ξεπέρασαν το 6% για τα έντοκα γραμμάτια και το 7% για τα ομόλογα  και απ’ τα δανεικά αυτά περιμένουμε να συμμετάσχει η Ιταλία στα δανεικά της 6ης δόσης που θα μας δώσουν με επιτόκιο …5%.
Και να βλέπεις και τη χοντροκώλα του Βερολίνου να μην μπορεί να δει πιο πέρα από το χρυσάφι της Μπουντεσμπανκ και να 'χει εξαφανιστεί κι ο ΓΑΠας που ως άλλος Καραμανλής ούτε μιλάει ούτε λαλάει αλλά ούτε και που τον ξανάδε κανείς να κάνει κανό ή ποδήλατο με κείνο το σεξουλιάρικο μαύρο κολλάν….
Το άκρον άωτο του παραλογισμού δηλαδή κι εγώ ο χαμένος να στήνομαι κάθε βράδυ στις 8 μπροστά στην TV και με το control στο χέρι να κάνω zapping από κανάλι σε κανάλι περιμένοντας ποιος από όλους τους κήνσορες της δημοσιογραφίας που δυο χρόνια τώρα μας τα πρήζουνε για το πόσο εμείς οι πολίτες φταίμε που καταντήσαμε παρίες της Ευρώπης να κάνει την αυτοκριτική του και να μου ζητήσει συγνώμη.


4 σχόλια:

  1. Το ότι πάμε για γενικό φούντο, το 'πε και αυτός με το πάθος για το χρήμα. Μην περιμένεις πάντως να ζητήσει κανείς τους συγνώμη για τις μαλακίες που μας έλεγαν δυο χρόνια.

    Για το ΓΑΠα θα σε απογοητεύσω. Τον "μαζέψαμε" σήμερα το μεσημέρι από τους Πεταλιούς. Η συνύπαρξη ΓΑΠ-Rebel στο φουσκωτό δεν είχε προβλήματα, γιατί φορούσε μονόχρωμη (μαύρη) στολή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και στο 'χω πει μην το ταΐζεις το σκυλί πριν μπει στο φουσκωτό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είναι μαθημένος και δεν τρώει ξερατά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και ποια είναι η Ιταλία αγαπητέ Αντώνη; Η 3η μεγαλύτερη δύναμη στην Ευρώπη και κάτι τρέχει στα γύφτικα δηλαδή.
    Η Ιαπωνία όμως; Η 3η οικον. δύναμη στον πλανήτη, έχει κι αυτή χρέος;;;; Πόθεν προέκυψε;;;
    Και να τις κάνει συστάσεις το ΔΝΤ και οι Οίκοι Φριτς και Πριτς. Σε λίγο θα μου πεις πως θα της ζητήσουν να ρίξει τα μεροκάματα για να γίνουν τα ψυγεία της πιο ανταγωνιστικά!!!
    http://www.isotimia.gr/default.asp?pid=24&ct=13&artid=103659
    Δε μπορώ, θα σκίσω τα πτυχία μου...
    (Μπα, ο σεισμός θα τους φταίει. Ησύχασα)
    Α και για να μην κουράζεσαι να στήνεσαι στην Τηλεόραση, περιμένοντας κείνη τη συγνώμη, πάρε να 'χεις μια βαθυστόχαστη απάντηση από ένα απλό παπαγαλάκι, αγαπητέ "κουκουλοφόρε του καναπέ":
    http://www.aixmi.gr/index.php/stop-stous-koukouloforous-tou-kanape/
    Χα, χα!!! Την καληνύχτα μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή