Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011

Με Δραχμή ή με Ευρώ θα κάνουμε Χριστούγεννα?

Βάλτε τώρα που γυρίζει και κερδίστε μεγάλα δώρα…
Η κυβέρνηση δια του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου πανηγυρίζει για 5η ή 6η φορά ότι κατάφερε να μας σώσει απ’ τη χρεοκοπία την στιγμή που αν είχε έστω και μυαλό κουκούτσι θα έπρεπε να δώσει εντολή στο νομισματοκοπείο να αρχίσει να «κόβει» Δραχμές για να μπορέσει να λειτουργήσει το κράτος ευθείς μόλις μας «σουτάρουν» από το ενιαίο νόμισμα οι λοιποί εταίροι μας.
Κι αν νομίζετε πως αστειεύομαι πρωί πρωί ξαναρίξτε μια ματιά στην απόφαση της Συνόδου Κορυφής που με απλά λόγια επισημαίνει ότι προϋπόθεση για να μειωθεί το δημόσιο χρέος στο 120% του ΑΕΠ, και να καταστεί βιώσιμο,  το 2020 είναι να δεχτούν ως το τέλος του χρόνου οι τράπεζες, τα ασφαλιστικά Ταμεία και ασφαλιστικές εταιρίες να μειώσουν κατά 50% την αξία των ελληνικών ομολόγων που κατέχουν.
Για το τι θα γίνει αν οι τράπεζες και λοιποί ιδιώτες που κατέχουν ελληνικά ομόλογα αρνηθούν να συμμετάσχουν στο κούρεμα του ελληνικού χρέους το είπε η Γερμανίδα Καγκελάριος στον επικεφαλής του Ινστιτούτου Διεθνούς Χρηματοοικονομικής, Charles Dallara όταν τον εκβίασε να αποδεχτεί την προτεινόμενη λύση: «Αν οι τράπεζες δεν δεχτούν την πρόταση για κούρεμα 50% η Ελλάδα θα οδηγηθεί στη χρεοκοπία και θα χάσουν το 100% της αξίας των ελληνικών ομολόγων που έχουν».

Αυτό σημαίνει ότι το αν θα παραμείνουμε στο ευρώ ή θα υποχρεωθούμε εκόντες άκοντες να επιστρέψουμε στη Δραχμή εξαρτάται από τις διαθέσεις των ιδιωτών που έχουν επενδύσει σε ελληνικά ομόλογα και που όπως όλα δείχνουν είναι αυτή τη στιγμή αρνητική.
Ούτε καν όλες οι ελληνικές τράπεζες θα δεχτούν το κούρεμα οπότε αναλογιστείτε τι θα γίνει σε παγκόσμιο επίπεδο μου επισήμανε υψηλόβαθμος αξιωματούχος μεγάλης ελληνική τράπεζας.
Και τι θα γίνει αν αρνηθείτε να συμμετάσχετε ρώτησα… η κυβέρνηση θα το επιβάλει με νόμο μου είπε ανοίγοντας τον ασκό του Αιόλου και της ανεξέλεγκτης χρεοκοπίας…
Γι αυτό σας λέω βάλτε τώρα που γυρίζει και κερδίστε μεγάλα δώρα…
«Με Δραχμή ή με Ευρώ τα Χριστούγεννα»?

8 σχόλια:

  1. Νομίζω ότι πρέπει να βάλεις και μια τρίτη επιλογή, τ' αρχίδια μας. Τη θεωρώ λίαν πιθανή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γαμοτο με προλαβε...!!
    Συμφωνω με τον προλαλησαντα..!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @Swell, νομίζω πως ως τα Χριστούγεννα μόνο οι προνομιούχοι θα διαθέτουν αρχίδια κι αυτά τηγανητά για κρασομεζέ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @μαχαίρη, αν συμφωνείς πάντα με τον προλαλήσαντα πότε θα μας πεις τη δική σου άποψη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Θα το ξαναπώ... ίσως και με τα δύο...
    Άσε τώρα θα μας φέρουν πολλά ευρώ από την Ελβετία, τόπε ο Βενιζέλος! χαχαχααα!

    Καλορίζικος εδώ!
    :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @marianaonice, ευχαριστώ για τις ευχές...
    Από το 2009 υποστήριζαν κάποιοι επώνυμοι οικονομολόγοι ότι έπρεπε να επιστρέψουμε για ένα διάστημα στη δραχμή για να πληρώνονται οι μισθοί και να εκφράζονται οι τιμές αγαθών και υπηρεσιών αλλά ποιος τους άκουγε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κάτι σαν αυτό εδώ εννοείς...
    Νομίζω ότι υπάρχει λύση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @marianaonice, Περίπου ναι, ήταν πρόταση κάποιων Άγγλων οικονομολόγων, στην Ελλάδα την πρωτοάκουσα από το Βγενόπουλο σε μια συνέντευξη του στο ΑΛΤΕΡ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή