Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

Το φίδι βγήκε από τ΄ αυγό του, παχύ-παχύ σαν αντιπρόεδρος κυβέρνησης…


δανεισμένο από εδώ

Η έκπληξη που πολλοί δοκίμασαν με την ορκωμοσία βουλευτών του ΛΑ.Ο.Σ σε υπουργικούς θώκους είναι παντελώς αβάσιμη καθώς το αυγό του μεγάλου φιδιού δεν επωάζεται στο Λιμάνι του Πειραιά που κατέλυσε ο Άδωνης ούτε στο υπουργείο που κατέλαβε ο άλλοτε τσεκουροφόρος Μάκης.
Αυτονόητο είναι ότι και οι υπουργοί του ΛΑ.Ο.Σ θα προσπαθήσουν να σπείρουν αυγά του φιδιού δεξιά κι αριστερά προβοκάροντας κάθε δημοκρατική εκδήλωση.
Ωστόσο το βασικό εκκολαπτήριο των αυγών του μεγάλου φιδιού βρίσκεται στην κεντρικότατη πλατεία Συντάγματος απέναντι από το Κοινοβούλιο.
Ήδη τα πρώτα φιδάκια κατέβηκαν από τον 6ο όροφο του κτιρίου της οδού Νίκης όπου βρίσκεται το γραφείο του Αντιπροέδρου, υπουργού Οικονομικών και επίδοξου Κυβερνήτη της χώρας Βαγγέλη Βενιζέλου και δαγκώνουν θανατηφόρα όποιον ενοχλεί τον υπουργό.
Το πρώτο φιδάκι δάγκωσε την Ανεξάρτητη Αρχή Προϋπολογισμού της Βουλής υποχρεώνοντας σε παραίτηση την επικεφαλής επιστήμονα κα Στέλλα Μπαλφούσια γιατί η έκθεση της για την πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού δεν άρεσε στον (πολλά βαρύ, λόγω όγκου) Βαγγέλη.
Λίγο μετά ήρθε η στιγμή τα φιδάκια του Βενιζέλου να δαγκώσουν την Ελληνική Στατιστική με τον αποκεφαλισμό από τον υπουργό όλων των μελών του Δ.Σ της (κατ’ ευφημισμό) Ανεξάρτητης Αρχής γιατί δεν του κάνανε τα χατίρια με εξαίρεση τον προέδρό της που έχει πλάτες (καθότι υπάλληλός του) στο ΔΝΤ.
Χθες τα κολοβά φιδάκια του Βενιζέλου έβαλαν στο στόχαστρο τους τη Δικαιοσύνη και ειδικά τους δικαστές του Μονομελούς Πρωτοδικείου Καλαμάτας που εξέδωσε απόφαση προσωρινής διαταγής με την οποία «απαγόρευσε στη ΔΕΗ να προχωρήσει σε διακοπή ηλεκτροδότησης σε συγκεκριμένη κατοικία, καθώς οι ιδιοκτήτες της δεν πλήρωσαν το λογαριασμό ρεύματος, επειδή, όπως υποστηρίζουν, το Ειδικό Τέλος Ακινήτων είχε προσδιορισθεί με λάθος τρόπο, τόσο σε σχέση με την τιμή ζώνης όσο και σε σχέση με τα τετραγωνικά μέτρα.»
Αυτό εξόργισε το Βενιζέλο που έδωσε εντολή στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους να προβεί σε ακύρωση της απόφασης του Πρωτοδικείου Καλαμάτας, ενώ προανήγγειλε ότι θα αποδοθούν πειθαρχικές ποινές και στους δημάρχους που παροτρύνουν τους πολίτες να μην πληρώνουν το χαράτσι στα ακίνητα...
Το αν έχει το δικαίωμα το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους να ακυρώνει δικαστικές αποφάσεις είναι κάτι που ξεπερνά τις νομικές μου γνώσεις.
Από τα λίγα κολλυβογράμματα βέβαια που έμαθα θαρρώ πως το να επιδιώκει κάποιος να περιορίσει την ανεξαρτησία των δικαστηρίων που αποτελούν το έσχατο καταφύγιο των αδικούμενων πολιτών περισσότερο με φασιστική πρακτική μοιάζει παρά με δημοκρατική διαδικασία.
Έτσι μέρα με τη μέρα τα φασιστικά φιδάκια που εκπορεύονται από το γραφείο του επίδοξου Κυβερνήτη της Χώρας Β. Βενιζέλου καταλαμβάνουν όλο και μεγαλύτερο μέρος των ζωτικού μας χώρου με την ανοχή και των 3 Ανεξάρτητων Εξουσιών (Κυβέρνηση, Βουλή, Δικαιοσύνη) κι αν συνεχίσουμε να κοιτάμε το δέντρο (τη συμμετοχή του ΛΑ.Ο.Σ στην κυβέρνηση) χάνουμε το Δάσους του εκφασισμού της «Δημοκρατίας» από τη Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ (χθες υπό τον Γ. Παπανδρέου και σήμερα υπό το Λ. Παπαδήμο).
  

9 σχόλια:

  1. "Βάσει των στοιχείων δηλώσεων φόρου εισοδήματος οικονομικού έτους 2011, δεν προκύπτει ότι ο ΑΦΜ ανήκει στις ομάδες που εντάσσονται στις εξαιρέσεις."

    Αυτό το SMS μου έστειλε το 54160, το νούμερο που έστελνες το ΑΦΜ σου για να εξαιρεθείς από το χαράτσι. Με μηδενικό εισόδημα, επισήμως μακροχρόνια άνεργος, δεν εξαιρούμαι.

    Το να περιμένεις από υποκείμενα σαν τον Μπακατσέλο και τους πάμπολλους ομοίους του, να επιδείξουν κοινωνική ευαισθησία, είναι μάταιο. Όταν μάλιστα έχεις μια δικαιοσύνη που συνήθως "βαράει προσοχές" στην κυβερνητική αλήτ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @Swell, το επισήμως μακροχρόνια άνεργος από που προκύπτει?
    Είσαι γραμμένος στον ΟΑΕΔ, έχεις βεβαίωση από την επιτροπή συσσιτίων του Δήμου που είσαι γραμμένος, βεβαίωση της Τ.Ο του ΠΑΣΟΚ επικυρωμένη από τη Ν.Ο του κινήματος, βεβαίωση του μπακάλη ότι χρωστάς την τελευταία ρέγγα που αγόρασες προ τριμήνου?
    Αν δεν έχεις όλες αυτές τις προϋποθέσεις τι να σου κάνει κι ο Βενιζέλος να παραβιάσει το νόμο του για να σ΄εξαιρέσει, μην γίνεσαι τόσο απαιτητικός τώρα που η πατρίς κινδυνεύει απ' τους ...προστάτες της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητοί φίλοι,
    επειδή το ζήτημα που θίγετε είναι σοβαρό, έχω να σας καταθέσω την άποψή μου (βάση μελετών που έχω πραγματοποιήσει στο φιλικό- συγγενικό μου περιβάλλον):
    Η κοινωνική πολιτική του ΠΑΣΟΚ στις μέρες μας (προς τους αναξιοπαθούντες και αδύναμους οικον. πολίτες), εξαντλείται μάλλον στους γύφτους που μένουν στα τσαντίρια. Οι απαγορεύσεις και τα όρια που θέτει είναι τόσα και τέτοια, που ΟΥΔΕΙΣ από τους φίλους- συγγενείς- γνωστούς ταλαίπωρους που γνωρίζω, μπορεί να λάβει τις ευνοικές διατάξεις τους.
    Από ανάπηρη φιλενάδα σε καροτσάκι, μέχρι μακροχρόνια άνεργους, μέχρι κωφάλλαλους, μέχρι πολύτεκνους. ΟΛΟΙ ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ.
    Για να λάβεις κάποια εύνοια από τις άθλιες διατάξεις τους, πρέπει να είσαι ένα βήμα πριν τον τάφο ή άστεγος σε παγκάκι ή γύφτος με 12 παιδιά και να διαμένεις σε τσαντίρι (και να δηλώνεις 0 ευρώ εισόδημα στην εφορία).
    Στο διάολο να πάνε!
    Κακό ψόφο να έχουνε.
    Όλοι οι παραπάνω που γνωρίζω, ζούνε από το δίκτυο αλληλεγγύης και οικογ. σχέσεων που υπάρχουν ακόμα στην Ελλάδα. (η αδερφή, ο αδερφός, η γριά, ο παππούς, η πεθερά κλπ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν ήθελα ποτέ να το ζησω αυτό γμτ μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @agrampelli, ξέρεις κανένα που να το θέλει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @Ανατολή, όταν είσαι νεοφώτιστος στο νεοφιλελευθερισμό γίνεσαι πιο ακραίος από τους πραγματικούς νεοφιλελεύθερους.
    Ο φορομπηχτική δέσμη Βενιζέλου θα εξοντώσει τα νοικοκυριά κάτι που δεν θα έκανε τόσο ανάλγητα ούτε η Θάτσερ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. έδωσε εντολή στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους να προβεί σε ακύρωση της απόφασης του Πρωτοδικείου Καλαμάτας, ενώ προανήγγειλε ότι θα αποδοθούν πειθαρχικές ποινές και στους δημάρχους που παροτρύνουν τους πολίτες να μην πληρώνουν το χαράτσι στα ακίνητα...

    O άνθρωπος (;;) μάλλον τα έχει χαμένα! Δεν εξηγούνται αλλιώς αυτές οι ανοησίες που είπε!! χαχαχααα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @marianaonice, Δηλαδή αυτό περίμενες να ακούσεις για να καταλάβεις πως τα 'χουν χαμένα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αντώνη μου φυσικά και όχι...
    απλά αυτό πλέον ήταν η πλήρης απόδειξη της αλλοφροσύνης τους!!
    χαχαχααα!
    Μα που ξανακούστηκε καθηγητής Νομικής Σχολής να λέει ότι θα βάλει το Νομικό συμβούλιο του Κράτους να ελέγξει το δικαστήριο!! Είναι τελείως κουφόοο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή