Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου 2011

Ο εφιάλτης δεν έχει τέλος...


Πάνε το χρέος στο 190%!

Λεηλασία! Εργαζόμενοι στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα, μικρομεσαίοι επιχειρηματίες πάσης φύσεως, συνταξιούχοι, νέοι, όλα γενικώς τα κοινωνικά στρώματα των Ελλήνων διακατέχονται από το βίαιο συναίσθημα ότι η πολιτική της κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου έχει ως στόχο τη λεηλασία των εισοδημάτων τους. Ουδέποτε στην ιστορία του ελληνικού κράτους υπήρξε ελληνική κυβέρνηση, η οποία να άσκησε πιο εφιαλτική πολιτική στον οικονομικό και κοινωνικό τομέα εναντίον του ελληνικού λαού. Αλλεπάλληλες δέσμες μέτρων κατά ριπάς θερίζουν εκατοντάδες χιλιάδες Ελληνες καταβαραθρώνοντας το βιωτικό επίπεδό τους και πετώντας τους στον κοινωνικό Καιάδα της φτώχειας, της ανεργίας και της κοινωνικής περιθωριοποίησης. Ενα μαρτύριο που δεν έχει τέλος ζει η Ελλάδα.
Θυσίες χωρίς κανένα νόημα είναι αυτό το βασανιστήριο στο οποίο υποβάλλει η κυβέρνηση Παπανδρέου τον ελληνικό λαό από την ημέρα που ανέλαβε τη διακυβέρνηση του τόπου, και μάλιστα θριαμβευτικά. Πάνω από δέκα εκατοστιαίες μονάδες διαφορά της είχαν δώσει οι Ελληνες, γεμάτοι ελπίδες ότι θα έβγαζε τη χώρα από το τέλμα στο οποίο την είχε οδηγήσει η θλιβερή, ιδίως στο τέλος της, κυβέρνηση Καραμανλή.
Αμείλικτοι είναι οι αριθμοί. Κανένας από τους θεμελιώδεις μακροοικονομικούς δείκτες δεν βελτιώνεται ουσιωδώς. Αντιθέτως, παρά την αφαίμαξη των λαϊκών εισοδημάτων, αρκετοί δείκτες επιδεινώνονται. Πρώτος και χειρότερος το δημόσιο χρέος. Αυτό που χρησιμοποίησε ως πρόσχημα ο Γ. Παπανδρέου για να υπαγάγει την Ελλάδα στο, κατά τη ρήση του Ευάγγελου Βενιζέλου, καθεστώς "δημοσιονομικής κατοχής" μέσω του Μνημονίου και του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος. Ο πρωθυπουργός παρέλαβε το δημόσιο χρέος στο 115% του ΑΕΠ (ή 127% με τις στατιστικές λαθροχειρίες που έκανε η κυβέρνηση) και όπως ανακοίνωσε το ΔΝΤ του χρόνου θα το έχει εκτοξεύσει μέσω του Μνημονίου στο ανατριχιαστικό ύψος του... 190%!!!
Ναι, 70 εκατοστιαίες μονάδες θα έχει αυξήσει το δημόσιο χρέος μέσα σε τρία μόλις χρόνια πρωθυπουργίας του ο Γ. Παπανδρέου! Φρικιαστικό! Ιδίως αν το συγκρίνει κανείς με το γεγονός ότι στα 16 ολόκληρα προηγούμενα χρόνια, από το 1993 έως το 2009, το ελληνικό δημόσιο χρέος κυμαινόταν, λίγο πάνω-λίγο κάτω, από το 100% του ΑΕΠ, με μέγιστες τιμές το 115% του Κ. Καραμανλή και το 111% του 1993. Τότε που ο κατά τα άλλα "νοικοκύρης" Κωνσταντίνος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της εφιαλτικής πρωθυπουργίας του είχε εξακοντίσει το χρέος στο 111% του ΑΕΠ από το 69% που του το είχε παραδώσει ο "σπάταλος" Ανδρέας Παπανδρέου!
Ούτε το έλλειμμα μειώνει ουσιαστικά η πολιτική της κυβέρνησης - ΕΕ - ΔΝΤ. Θυμάστε τι μας έλεγε ο πρωθυπουργός όταν υπέγραψε το Μνημόνιο; Οτι δήθεν το 2012 το έλλειμμα θα ήταν κάτω από 3%. Τι λέει σήμερα το ΔΝΤ; Οτι το 2012 το ελληνικό έλλειμμα θα είναι τουλάχιστον... 7%. Παρόλα δηλαδή τα μέτρα οικονομικής εξόντωσης του ελληνικού πληθυσμού, δεν θα πέσει ούτε καν... μία (!) εκατοστιαία μονάδα από φέτος που υπολογίζεται κάτω από 8%.
Γδέρνει και τους πιο φτωχούς τώρα η κυβέρνηση Παπανδρέου, μειώνοντας στις 5.000 ευρώ το αφορολόγητο. Θέλει να εισπράττει φόρους ακόμη και από τους γέροντες που παίρνουν σύνταξη 450 ευρώ, ακόμη και από τους νέους που δουλεύουν σε φαστφουντάδικα με 400 ευρώ τον μήνα! Απίστευτη κοινωνική βαρβαρότητα. Μειώνει διαρκώς τους μισθούς στον δημόσιο τομέα η κυβέρνηση. Μειώνει συνεχώς τις συντάξεις. Η "κινεζοποίηση" της ελληνικής κοινωνίας είναι ο στόχος της πολιτικής της. Φτώχεια και κακομοιριά τύπου δεκαετίας του 1960, για όσους τις γνώρισαν...
Μόνιμος ο φόρος στα ακίνητα που επέβαλε ο Γ. Παπανδρέου και απειλεί ότι θα κόβει το ρεύμα σε όποιον δεν τον πληρώνει. Τον παρέτεινε αρχικά έως το 2014 - και αφότου δηλαδή ο ίδιος θα έχει απομακρυνθεί από την εξουσία, έτσι ώστε να δεσμεύσει και την επόμενη κυβέρνηση, η οποία θα πρέπει να συγκρουστεί με τους ξένους επικυρίαρχους της ΕΕ για να τον καταργήσει.
Μόνιμος και ο νέος φόρος δεύτερης φορολόγησης του ήδη φορολογημένου ολόκληρου εισοδήματος όλων των Ελλήνων, αυτός με το ψευδώνυμο "έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης", όπως με οργουελικό σαδισμό τον ονόμασαν οι επιτελείς της κυβέρνησης Παπανδρέου. Ο εφιάλτης δεν έχει τέλος...

2 σχόλια:

 1. η Αγία Παρασκευή Αγίου Βλασίου Αιτωλοακαρνανίας
  η Αγία Παρασκευή Άδελε Ρεθύμνου
  η Αγία Παρασκευή Αράχθου Άρτας
  η Αγία Παρασκευή Αργολίδας
  η Αγία Παρασκευή Αρδάκτου Ρεθύμνου
  η Αγία Παρασκευή Αχεντριά Ηρακλείου
  η Αγία Παρασκευή Βαρνάβα Αττικής
  η Αγία Παρασκευή Βιλίων Αττικής
  η Αγία Παρασκευή Βοιωτίας
  η Αγία Παρασκευή Ευρυτανίας
  η Αγία Παρασκευή Θήρας
  η Αγία Παρασκευή Ικαρίας
  η Αγία Παρασκευή Καλαμίου Ηρακλείου
  η Αγία Παρασκευή Καλαμπάκας Τρικάλων
  η Αγία Παρασκευή Καρίτσης Καρδίτσας
  η Αγία Παρασκευή Καστοριάς
  η Αγία Παρασκευή Κέρκυρας
  η Αγία Παρασκευή Κλειδίου Άρτας
  η Αγία Παρασκευή Κορίνθου
  η Αγία Παρασκευή Λακωνίας
  η Αγία Παρασκευή Λαμίας
  η Αγία Παρασκευή Λάρισας
  η Αγία Παρασκευή Λασιθίου
  η Αγία Παρασκευή Λέσβου
  η Αγία Παρασκευή Λιλιανού Ηρακλείου
  η Αγία Παρασκευή Μαγνησίας
  η Αγία Παρασκευή Μελιάς Ιωαννίνων
  η Αγία Παρασκευή Μυτιλήνης
  η Αγία Παρασκευή Παναιτωλικού Αιτωλοακαρνανίας
  η Αγία Παρασκευή Πεντακόρφου Αιτωλοακαρνανίας
  η Αγία Παρασκευή Πετρωτού Αχαΐας
  η Αγία Παρασκευή Πλατανόβρυσης Αχαΐας
  η Αγία Παρασκευή Πολυμύλου Κοζάνης
  η Αγία Παρασκευή Πρέβεζας
  η Αγία Παρασκευή Σάμου
  η Αγία Παρασκευή Σκουληκαριάς Άρτας
  η Αγία Παρασκευή Χαλκιδικής
  η Αγία Παρασκευή Χίου

  Εσύ Αντώνη σε ποιά Αγία Παρασκευή απ' όλες μένεις; Και αναδημοσίευση από πού είναι το κείμενο;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Αδικαιολόγητη παράλειψη, η αναδημοσίευση είναι από την εφημερίδα Εθνος του φίλου σου του Μπόμπολα.
  Όσο για την πρώτη σου ερώτηση.... Η δική μου Αγια Παρασκευή δεν περιλαμβάνεται στη λίστα σου μια γύρα ακόμα στο google και θα την εντοπίσεις...

  ΑπάντησηΔιαγραφή