Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Οι φοροφυγάδες πίνουν στην υγεία του Βενιζέλου και της συμμωρίας.


Πρώτα άνοιξαν το παράθυρο για το ξέπλυμα της φοροδιαφυγής και τώρα ζητούν να τους χειροκροτήσουμε επειδή λένε πως θα χτυπήσουν τη φοροδιαφυγή υπερφορολογώντας τους αδύναμους που δεν μπορούν να φοροδιαφύγουν.
«Αν δεν παρέμβουμε δραστικά στις πρακτικές και τις νοοτροπίες της παραοικονομίας και της φοροδιαφυγής, όλα όσα αγωνιζόμαστε να κάνουμε για την αποκατάσταση της δημοσιονομικής ανεξαρτησίας της χώρας θα είναι μάταια».
Αυτό δήλωσε χθες ο Βενιζέλος προκειμένου να δικαιολογήσει την πρωτοφανή απόφαση ελέγχου της φοροδιαφυγής με αποδείξεις που στην πραγματικότητα αποσκοπεί να υπερφορολογήσει τους μικρούς και μη δυνάμενους να φοροδιαφύγουν.
Δηλαδή αν οι φορολογούμενοι στο τέλος του χρόνου τεκμηριώσουν με αποδείξεις πως διέθεσαν (υποχρεωτικά το 60% για κατανάλωση) το εισόδημα που απέκτησαν θα θεωρούνται ειλικρινείς διαφορετικά θα θεωρούνται φοροφυγάδες και θα τιμωρούνται με πρόστιμο 10% για κάθε απόδειξη που θα λείπει.

Προφανώς ο Βενιζέλος θεωρεί ότι ο ελληνικός λαός πάσχει από προχωρημένο Αλτσχάιμερ και δεν θυμάται κανείς ότι αυτή η συμμωρία του Παπανδρέου που κυβερνά -χωρίς δημοκρατική νομιμοποίηση- στις αρχές του καλοκαιριού με πρόσχημα την ενίσχυση της οικοδομής εξαίρεσαν για δύο χρόνια από το πόθεν έσχες την αγορά και ανέγερση ακινήτων έστω και αν τα χρήματα προέρχονται από μίζες, φοροδιαφυγή, εμπόριο ναρκωτικών, εμπόριο λευκής ή μαύρης σάρκας ή άλλες εγκληματικές ενέργειες.

Εκτός απ΄ αυτό όμως εκτός ελέγχου πόθεν έσχες εξακολουθεί να βρίσκεται η επένδυση σε κρατικά ομόλογα και έντοκα γραμμάτια, σε καταθέσεις, σε δαπάνες ίδρυσης επιχειρήσεων κλπ.

Ας δούμε τώρα με απλά παραδείγματα πως ο Βενιζέλος ενώ διευκολύνει τη φοροδιαφυγή υπερφορολογεί τους μη δυνάμενους να φοροδιαφύγουν.
Έστω λοιπόν συνταξιούχος με ετήσιο εισόδημα 10.000 ευρώ που θα πρέπει σύμφωνα με το Βενιζέλο να εμφανίσει με τη δήλωσή του αποδείξεις δαπανών ύψους τουλάχιστον 6.000 ευρώ και καταθέσεις για το υπόλοιπο ποσό ως τις 10.000 ευρώ για να μην πληρώσει περισσότερο φόρο. Είναι περιττό φυσικά να δοκιμάσουμε τη λογική μας για ν’ αποδείξουμε ότι αυτό είναι αδύνατο οπότε θα επιβαρυνθεί με περισσότερο φόρο και ενδεχομένως θα διαπομπευτεί ως φοροφυγάς.

Αντίθετα ένας κατά σύστημα φοροφυγάς που δηλώνει 20.000 ευρώ είναι πολύ εύκολο να εμφανίσει αποδείξεις 12.000 ευρώ και καταθέσεις 8.000 ευρώ και να μας προκύψει ειλικρινής –κατά Βενιζέλο- φορολογούμενος έστω κι αν την ίδια στιγμή χτίζει πολυτελή βίλα στην Εκάλη νομιμοποιώντας παράνομο χρήμα.



2 σχόλια:

  1. Oι φοροφυγάδες και όλοι οι αλήτες γενικώς, Αντώνη, πάντοτε πίνουν στην υγειά της κάθε κυβέρνησης, που τους αφήνει ελεύθερους να κάνουν εγκλήματα όπως αυτό της φοροδιαφυγής, την ίδια ώρα που ο Βενιζέλος γαμάει τον κόσμο και την οικονομία της χώρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @Swell:
    Έτσι είναι φίλε γιατί μόνο το μαύρο χρήμα απ' τη φοροδιαφυγή και την παραοικονομία γεννά πολιτικό χρήμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή