Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Οι φοροφυγάδες πίνουν στην υγεία του Βενιζέλου και της συμμωρίας.


Πρώτα άνοιξαν το παράθυρο για το ξέπλυμα της φοροδιαφυγής και τώρα ζητούν να τους χειροκροτήσουμε επειδή λένε πως θα χτυπήσουν τη φοροδιαφυγή υπερφορολογώντας τους αδύναμους που δεν μπορούν να φοροδιαφύγουν.
«Αν δεν παρέμβουμε δραστικά στις πρακτικές και τις νοοτροπίες της παραοικονομίας και της φοροδιαφυγής, όλα όσα αγωνιζόμαστε να κάνουμε για την αποκατάσταση της δημοσιονομικής ανεξαρτησίας της χώρας θα είναι μάταια».
Αυτό δήλωσε χθες ο Βενιζέλος προκειμένου να δικαιολογήσει την πρωτοφανή απόφαση ελέγχου της φοροδιαφυγής με αποδείξεις που στην πραγματικότητα αποσκοπεί να υπερφορολογήσει τους μικρούς και μη δυνάμενους να φοροδιαφύγουν.
Δηλαδή αν οι φορολογούμενοι στο τέλος του χρόνου τεκμηριώσουν με αποδείξεις πως διέθεσαν (υποχρεωτικά το 60% για κατανάλωση) το εισόδημα που απέκτησαν θα θεωρούνται ειλικρινείς διαφορετικά θα θεωρούνται φοροφυγάδες και θα τιμωρούνται με πρόστιμο 10% για κάθε απόδειξη που θα λείπει.

Προφανώς ο Βενιζέλος θεωρεί ότι ο ελληνικός λαός πάσχει από προχωρημένο Αλτσχάιμερ και δεν θυμάται κανείς ότι αυτή η συμμωρία του Παπανδρέου που κυβερνά -χωρίς δημοκρατική νομιμοποίηση- στις αρχές του καλοκαιριού με πρόσχημα την ενίσχυση της οικοδομής εξαίρεσαν για δύο χρόνια από το πόθεν έσχες την αγορά και ανέγερση ακινήτων έστω και αν τα χρήματα προέρχονται από μίζες, φοροδιαφυγή, εμπόριο ναρκωτικών, εμπόριο λευκής ή μαύρης σάρκας ή άλλες εγκληματικές ενέργειες.

Εκτός απ΄ αυτό όμως εκτός ελέγχου πόθεν έσχες εξακολουθεί να βρίσκεται η επένδυση σε κρατικά ομόλογα και έντοκα γραμμάτια, σε καταθέσεις, σε δαπάνες ίδρυσης επιχειρήσεων κλπ.

Ας δούμε τώρα με απλά παραδείγματα πως ο Βενιζέλος ενώ διευκολύνει τη φοροδιαφυγή υπερφορολογεί τους μη δυνάμενους να φοροδιαφύγουν.
Έστω λοιπόν συνταξιούχος με ετήσιο εισόδημα 10.000 ευρώ που θα πρέπει σύμφωνα με το Βενιζέλο να εμφανίσει με τη δήλωσή του αποδείξεις δαπανών ύψους τουλάχιστον 6.000 ευρώ και καταθέσεις για το υπόλοιπο ποσό ως τις 10.000 ευρώ για να μην πληρώσει περισσότερο φόρο. Είναι περιττό φυσικά να δοκιμάσουμε τη λογική μας για ν’ αποδείξουμε ότι αυτό είναι αδύνατο οπότε θα επιβαρυνθεί με περισσότερο φόρο και ενδεχομένως θα διαπομπευτεί ως φοροφυγάς.

Αντίθετα ένας κατά σύστημα φοροφυγάς που δηλώνει 20.000 ευρώ είναι πολύ εύκολο να εμφανίσει αποδείξεις 12.000 ευρώ και καταθέσεις 8.000 ευρώ και να μας προκύψει ειλικρινής –κατά Βενιζέλο- φορολογούμενος έστω κι αν την ίδια στιγμή χτίζει πολυτελή βίλα στην Εκάλη νομιμοποιώντας παράνομο χρήμα.



Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Μεγάλες αλήθειες για το μέλλον της χώρας!!!


“Η Ελλάδα χρειάζεται να κάνει στάση πληρωμών στο χρέος και να βγει από την Ευρωζώνη”


Του Στέργιου Σκαπέρδα, καθηγ. Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας,  Irvine.
Τα αιτήματα της ΕΕ, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), του ΔΝΤ  και της Τρόϊκα, και το πολιτικό κλίμα στο βόρειο τμήμα της Ευρωζώνης έστειλαν ένα καθαρό μήνυμα στον Ελληνικό λαό και στην κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου:  «Κάνετε αυτό που σας λέμε, άσχετα από τις συνέπειες σε εσάς, ή ακόμα και σε εμάς».  Οι συνέπειες υπερβαίνουν αυτά που προβλέπονται από τα συμβατικά Οικονομικά.  Θα βαθύνουν την ύφεση, και θα μικρύνουν ακόμα περισσότερο της πιθανότητες αποπληρωμής του χρέους.  Επομένως, η ξεκάθαρη και ισχυρή παραίνεση για την Ελλάδα είναι να κάνει στάση πληρωμών όσο πιο σύντομα είναι εφικτό.
Με δεδομένες τις μελλοντικές προοπτικές της σημερινής πορείας, οι Έλληνες θα έπρεπε να θέλουν αυτή την ευκαιρία.  Το δύσκολο, βέβαια, είναι να αναπτύξει η Ελληνική κυβέρνηση σε σύντομο χρονικό διάστημα την δυνατότητα στάσης πληρωμών προς όφελος των ανθρώπων που υποτίθεται εκπροσωπεί.
Η προετοιμασία για στάση πληρωμών χρειάζεται μεγάλο αριθμό ομάδων από ειδικούς που θα υπερασπιστεί σθεναρά τα Ελληνικά συμφέροντα.  Για χρέη που διέπονται από Ελληνικό Δίκαιο, η Ελλάδα έχει το πάνω χέρι. Για τα άλλα, οι διαπραγματεύσεις θα είναι πιο δύσκολες και χρονοβόρες.
Εφ’ όσον μία από της συνέπειες θα είναι και η τεχνική χρεωκοπία των Ελληνικών τραπεζών, θα πρέπει να κρατικοποιηθούν, και θα πρέπει να γίνουν προετοιμασίες προς αυτό το σκοπό.  Τα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά ταμεία θα πρέπει επίσης να περισωθούν.  Για την διάσωση των τραπεζών και των ταμείων, η χώρα θα χρειαστεί το δικό της νόμισμα. Εξ οθ και η έξοδος από την Ευρωζώνη.
Η έξοδος από την Ευρωζώνη έχει θεωρηθεί ταμπού, ειδικά στην Ελλάδα.  Όποτε  πειραχθεί το ταμπού, η συζήτηση κυριεύεται από προπαγάνδα και τακτικές εκφοβισμού, συχνά από υπαλλήλους τραπεζών που θα βρεθούν ζημιωμένοι σε τέτοιο ενδεχόμενο. Ας δούμε όμως μερικά από τα σχετικά θέματα:
Πρώτον, έχει γίνει προφανές στις χώρες της Ευρωζώνης ότι έχουν δύο εναλλακτικές:  την πολιτική ενοποίηση ή την διάσπαση. Ο,τιδήποτε άλλο είναι πολιτικά ή οικονομικά μη βιώσιμο.  Αφού δεν υπάρχει όρεξη για πολιτική ενοποίηση, η έξοδος είναι αναμενόμενη για αργότερα ούτως ή άλλως, όταν θα είναι πιο δυσμενής για την Ελλάδα.
Δεύτερον, δεν υπάρχει αμφιβολία ανάμεσα σε οικονομολόγους ότι ο ευκολότερος μηχανισμός για να ανακτήσει ανταγωνιστικότητα μία χώρα είναι για διολίσθηση του νομίσματός της.  Επομένως, για την Ελλάδα, το δικό της νόμισμα είναι ο ευκολότερος δρόμος για ανάκτηση διεθνούς ανταγωνιστικότητας.  Τα αυτοκίνητα και τα iPhones θα γίνουν πιο ακριβά, αλλά το φαγητό μπορεί πράγματι να φτηνύνει , και η απασχόληση να αυξηθεί σε διάστημα λίγων μηνών από την νέα δραχμή.  Σε αντίθεση, τα προβλεπόμενα αποτελέσματα με τις οδηγίες της Τρόϊκα είναι ανεργία και στέρηση.
Τρίτον χωρίς το δικό της νόμισμα, μία χώρα δεν μπορεί καν να ελπίζει σε επίφαση Δημοκρατίας  και εθνικής κυριαρχίας για το μέλλον.  Οι πρόσφατες εμπειρίες το επιβεβαιώνουν αυτό.  Η εναλλακτική λύση είναι να γίνει προτεκτοράτο της Βόρειας Ευρώπης του  19ου αιώνα, που εξάγει τους νέους του και εγκαταλείπει τους ηλικιωμένους και τους ανήμπορους.
Το βασικό πρόβλημα με την έξοδο από την Ευρωζώνη είναι η μεταβατική περίοδος.  Θα πρέπει να επιβληθούν περιορισμοί στο κεφάλαιο.  Θα υπάρξει επιμερισμός συναλλάγματος για εισαγωγή πετρελαίου και άλλων βασικών αγαθών.  Πώς θα συναλλάσσεται η Ττ΄ραπεζα της Ελλάδος με την ΕΚΤ;  Πώς θα μετατραπούν τα χρέη από ευρώ σε δραχμές;
Είναι ξεκάθαρο ότι χρειάζεται να γίνει παρά πολλή δουλειά για την προετοιμασία στάσης πληρωμών και εξόδου από την Ευρωζώνη, και πολλή από αυτή πρέπει να γίνει με απόλυτη μυστικότητα. Αλλά, πρέπει να γίνει – ακόμη και εάν κάποιος διαφωνεί με την έξοδο από την Ευρωζώνη.  Και ο λόγος είναι ότι οι προετοιμασίες αυτές θα ενισχύσουν την διαπραγματευτική θέση της Ελλάδας με την Τρόϊκα.  Αντί να γελάνε με κούφιες απειλές επαναδιαπραγμάτευσης όπως έχει συμβεί δύο φορές με τον σημερινό Υπουργό Οικονομίας, η Τρόϊκα θα έβλεπε ότι η Κυβέρνηση το εννοεί.
Εάν η παρούσα Κυβέρνηση δεν μπορεί ή δεν θέλει να πάρει αυτά τα μέτρα που θα προστάτευαν την χώρα και τον λαό της, θα έπρεπε να παραιτηθεί –  με ή χωρίς εκλογές –  σε άλλες πολιτικές δυνάμεις που έχουν αυτή την θέληση.
http://www.guardian.co.uk/commentisfree/2011/sep/26/greece-default-debt-exit-eurozone

Απόδοση: Arcaeopteryx

Ο εφιάλτης δεν έχει τέλος...


Πάνε το χρέος στο 190%!

Λεηλασία! Εργαζόμενοι στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα, μικρομεσαίοι επιχειρηματίες πάσης φύσεως, συνταξιούχοι, νέοι, όλα γενικώς τα κοινωνικά στρώματα των Ελλήνων διακατέχονται από το βίαιο συναίσθημα ότι η πολιτική της κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου έχει ως στόχο τη λεηλασία των εισοδημάτων τους. Ουδέποτε στην ιστορία του ελληνικού κράτους υπήρξε ελληνική κυβέρνηση, η οποία να άσκησε πιο εφιαλτική πολιτική στον οικονομικό και κοινωνικό τομέα εναντίον του ελληνικού λαού. Αλλεπάλληλες δέσμες μέτρων κατά ριπάς θερίζουν εκατοντάδες χιλιάδες Ελληνες καταβαραθρώνοντας το βιωτικό επίπεδό τους και πετώντας τους στον κοινωνικό Καιάδα της φτώχειας, της ανεργίας και της κοινωνικής περιθωριοποίησης. Ενα μαρτύριο που δεν έχει τέλος ζει η Ελλάδα.
Θυσίες χωρίς κανένα νόημα είναι αυτό το βασανιστήριο στο οποίο υποβάλλει η κυβέρνηση Παπανδρέου τον ελληνικό λαό από την ημέρα που ανέλαβε τη διακυβέρνηση του τόπου, και μάλιστα θριαμβευτικά. Πάνω από δέκα εκατοστιαίες μονάδες διαφορά της είχαν δώσει οι Ελληνες, γεμάτοι ελπίδες ότι θα έβγαζε τη χώρα από το τέλμα στο οποίο την είχε οδηγήσει η θλιβερή, ιδίως στο τέλος της, κυβέρνηση Καραμανλή.
Αμείλικτοι είναι οι αριθμοί. Κανένας από τους θεμελιώδεις μακροοικονομικούς δείκτες δεν βελτιώνεται ουσιωδώς. Αντιθέτως, παρά την αφαίμαξη των λαϊκών εισοδημάτων, αρκετοί δείκτες επιδεινώνονται. Πρώτος και χειρότερος το δημόσιο χρέος. Αυτό που χρησιμοποίησε ως πρόσχημα ο Γ. Παπανδρέου για να υπαγάγει την Ελλάδα στο, κατά τη ρήση του Ευάγγελου Βενιζέλου, καθεστώς "δημοσιονομικής κατοχής" μέσω του Μνημονίου και του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος. Ο πρωθυπουργός παρέλαβε το δημόσιο χρέος στο 115% του ΑΕΠ (ή 127% με τις στατιστικές λαθροχειρίες που έκανε η κυβέρνηση) και όπως ανακοίνωσε το ΔΝΤ του χρόνου θα το έχει εκτοξεύσει μέσω του Μνημονίου στο ανατριχιαστικό ύψος του... 190%!!!
Ναι, 70 εκατοστιαίες μονάδες θα έχει αυξήσει το δημόσιο χρέος μέσα σε τρία μόλις χρόνια πρωθυπουργίας του ο Γ. Παπανδρέου! Φρικιαστικό! Ιδίως αν το συγκρίνει κανείς με το γεγονός ότι στα 16 ολόκληρα προηγούμενα χρόνια, από το 1993 έως το 2009, το ελληνικό δημόσιο χρέος κυμαινόταν, λίγο πάνω-λίγο κάτω, από το 100% του ΑΕΠ, με μέγιστες τιμές το 115% του Κ. Καραμανλή και το 111% του 1993. Τότε που ο κατά τα άλλα "νοικοκύρης" Κωνσταντίνος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της εφιαλτικής πρωθυπουργίας του είχε εξακοντίσει το χρέος στο 111% του ΑΕΠ από το 69% που του το είχε παραδώσει ο "σπάταλος" Ανδρέας Παπανδρέου!
Ούτε το έλλειμμα μειώνει ουσιαστικά η πολιτική της κυβέρνησης - ΕΕ - ΔΝΤ. Θυμάστε τι μας έλεγε ο πρωθυπουργός όταν υπέγραψε το Μνημόνιο; Οτι δήθεν το 2012 το έλλειμμα θα ήταν κάτω από 3%. Τι λέει σήμερα το ΔΝΤ; Οτι το 2012 το ελληνικό έλλειμμα θα είναι τουλάχιστον... 7%. Παρόλα δηλαδή τα μέτρα οικονομικής εξόντωσης του ελληνικού πληθυσμού, δεν θα πέσει ούτε καν... μία (!) εκατοστιαία μονάδα από φέτος που υπολογίζεται κάτω από 8%.
Γδέρνει και τους πιο φτωχούς τώρα η κυβέρνηση Παπανδρέου, μειώνοντας στις 5.000 ευρώ το αφορολόγητο. Θέλει να εισπράττει φόρους ακόμη και από τους γέροντες που παίρνουν σύνταξη 450 ευρώ, ακόμη και από τους νέους που δουλεύουν σε φαστφουντάδικα με 400 ευρώ τον μήνα! Απίστευτη κοινωνική βαρβαρότητα. Μειώνει διαρκώς τους μισθούς στον δημόσιο τομέα η κυβέρνηση. Μειώνει συνεχώς τις συντάξεις. Η "κινεζοποίηση" της ελληνικής κοινωνίας είναι ο στόχος της πολιτικής της. Φτώχεια και κακομοιριά τύπου δεκαετίας του 1960, για όσους τις γνώρισαν...
Μόνιμος ο φόρος στα ακίνητα που επέβαλε ο Γ. Παπανδρέου και απειλεί ότι θα κόβει το ρεύμα σε όποιον δεν τον πληρώνει. Τον παρέτεινε αρχικά έως το 2014 - και αφότου δηλαδή ο ίδιος θα έχει απομακρυνθεί από την εξουσία, έτσι ώστε να δεσμεύσει και την επόμενη κυβέρνηση, η οποία θα πρέπει να συγκρουστεί με τους ξένους επικυρίαρχους της ΕΕ για να τον καταργήσει.
Μόνιμος και ο νέος φόρος δεύτερης φορολόγησης του ήδη φορολογημένου ολόκληρου εισοδήματος όλων των Ελλήνων, αυτός με το ψευδώνυμο "έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης", όπως με οργουελικό σαδισμό τον ονόμασαν οι επιτελείς της κυβέρνησης Παπανδρέου. Ο εφιάλτης δεν έχει τέλος...

Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

Τεστ παρατηρητικότητας...



  
  
Η FIAT ΘΕΤΕΙ ΕΝΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ
ΕΡΩΤΗΜΑ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΤΗΣ
ΜΟΝΤΕΛΟΥ!!!




cid:002c01ca746e$13f13580$6401a8c0@pc1

cid:002d01ca746e$13f13580$6401a8c0@pc1

cid:002e01ca746e$13f13580$6401a8c0@pc1

cid:002f01ca746e$13f13580$6401a8c0@pc1

cid:003001ca746e$13f13580$6401a8c0@pc1




ΚΑΙ ΤΩΡΑ Η ΕΡΩΤΗΣΗ:



ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΝΑ ΔΕΙΣ
ΑΠΑΝΤΗΣΕ:


''ΤΙ ΧΡΩΜΑ ΕΙΝΑΙ Η ΖΩΝΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
  ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ?''
                   
                          Δείκτης 2.jpg
                         Δείκτης 2.jpg



ΕΑΝ ΞΕΡΕΙΣ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΤΕ
ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΕΙΣΑΙ ΑΔΕΛΦΗ!!!

Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011

ΣΗΜΑΣΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ...



Περιγραφή: https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhQlh_RE5jLK-MukMLLUCWbNJ173KEa3H7riTBTeCfsXFFKPvVgNvfIwlE6Xl56pLZwfrz2ssxtT8JK1cGUX7ixxTQjlnf9qaw80TwJGoRdXER505FE5CZ0UGgsW1O8rRV7hNvnAX5eYyS2/s320/1.jpg
Τόσο?
Περιγραφή: https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi6Knrn8ZFFqOcMj46_tbASE2o7Bx0uK_RMQ6L7v6C19_B_Im3G7oTcSmk95UxPD1WdjgjrIt9m-7JJnp-HDyHdgeBIoyiI2g4Ue7MoIkES2lQfXlHNiwPUCJMAs9w41D53RX0X42LXOnrC/s320/2.jpg
Τόσο?
Περιγραφή: https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg59FHQmIsuCwb3yb0o1tr9xikaCTpp0npTkyxdW0A0AMbblktJzE7M3Kyhb8jtrxYltryKPUeAYzejGcnkhO3pF2ri_t1C74dxLo_0bVrLd8JAVmkl8DfJrWloPDy24Iyjt-Y5hc8PWjOs/s320/3.JPG
Τόσο?
Περιγραφή: https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg_v6Wn0gThyphenhyphenpLV0LMiP7otZapMnn9Uz4wV6wLP3P2sTGREKKEre8WOIce2UVmqEQt9PNDIFXSOJU0SYb1xrMf_rQeWpw63O0u9TGFzdIPjUDcICt9myoWNBTWS2YrABKzZcejrvfUN5mzV/s320/4.jpg
Τόοσο?
Περιγραφή: https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhSwNJuMUFzpNb4ZuVX8rn7N5mBiJeChIm2bSpgAyBI25mDcfEq0kR8E0gxpzzdDiYaPI8Wfh6xa0CBjyaVXG5A6TtsL4COv0I3Hqcq1KJywSqNvujP_PE-NwvhmTV7gfs2pc_KO0nqOI2n/s320/5.jpg
Τόοοσο?
Περιγραφή: https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgREhN6UD6WqLb4gZ2b27ST926ogO4k2cHWxzXwBl2aVF_oeNrneSNSvxSe8SGoAqahiwepjn4LSKhTsB_jiRY2rXZpZ3fZfROCglYGLDvHmX3Z-iPQXmV-kl9ERvT6_Lpcdypp3UGQwjQS/s320/GAMHSI.jpg
.... όσο και ναναι, την έχετε γαμήσει!


Το μεγάλο μας «κούρεμα» ως προθάλαμος της καταστροφής μας…



Γιατί η Ελλάδα θα καταστραφεί όχι ως απαίτηση των αγορών και των δανειστών της αλλά γιατί αυτό ήταν εξ αρχής αποφασισμένο από τον πρωθυπουργό της και τη συμμωρία που παριστάνει την Κυβέρνηση με τις –ας μην το ξεχνάμε- ευλογίες μεγάλου μέρους των ενεργών ψηφοφόρων.
Το μόνο που ψάχνουν εδώ και 20 περίπου μήνες από κοινού η μεγάλη τρόικα (Κυβέρνηση, ΔΝΤ και ΕΕ) είναι με ποιο τρόπο θα καταστραφεί η χώρα ως ανεξάρτητο και κυρίαρχο κράτος και θα εξαθλιωθεί ο λαός της χωρίς όμως να θιγούν οι τράπεζες των δανειστών – τοκογλύφων της και το κοινό νόμισμα.

«Το µυστικό εναλλακτικό σχέδιο (plan B) της Γερμανίας -γράφει σήμερα το «ΒΗΜΑ»- για την κρίση χρέους και οι απόρρητες συζητήσεις που λαµβάνουν χώρα στον πυρήνα της κυβέρνησης για το ενδεχόμενο εγκατάλειψης της συµφωνίας της 21ης Ιουλίου διαμορφώνουν επικίνδυνες συνθήκες για την Ελλάδα. Σύµφωνα µε διασταυρούμενες πληροφορίες, τα συμφέροντα, τα κίνητρα και οι στόχοι της Αθήνας και του Βερολίνου, σε περίπτωση που κριθεί αναπόφευκτη η ευρεία αναδιάρθρωση του χρέους, δεν είναι βέβαιο ότι συµπίπτουν.
Αξιόπιστες πηγές εκτιµούν ότι η κυβέρνηση δεν έχει αντιληφθεί πως η διαχωριστική γραµµή ανάµεσα στην «ελεγχόµενη» και στην «ανεξέλεγκτη» χρεοκοπία και ανάµεσα στη «χρεοκοπία εντός» και στη «διολίσθηση εκτός» της ευρωζώνης είναι θολή και ακαθόριστη και ότι σε περίπτωση «απώλειας του ελέγχου» τα γεγονότα που θα «παραχθούν» δεν θα ευνοήσουν την Αθήνα. Παρ’ όλα αυτά, η συµφωνία της 21ης Ιουλίου παραµένει ενεργή και η υλοποίησή της, η οποία ακολουθεί την αργόσυρτη «ευρωπαϊκή τελετουργία», εξακολουθεί να θεωρείται από τις αγορές και τα κράτη η ασφαλέστερη επιλογή για την Ελλάδα και την ευρωζώνη».

Η διαχωριστική γραμμή όμως ανάµεσα στην «ελεγχόµενη» και στην «ανεξέλεγκτη» χρεοκοπία και ανάµεσα στη «χρεοκοπία εντός» και στη «διολίσθηση εκτός» της ευρωζώνης είναι θολή και ακαθόριστη –όπως γράφει το ΒΗΜΑ- μόνο για όσους εθελοτυφλούν και δεν θέλουν να θέσουν σε κίνδυνο το ενιαίο νόμισμα και τη φερεγγυότητα των μεγάλων ξένων τραπεζών, είναι θολή μόνο για όσους ευαγγελίζονται μια διάσωση της Ελλάδας χωρίς κόστος για τους δανειστές της και χωρίς κλυδωνισμούς για το ευρώ και την ευρωπαϊκή και παγκόσμια οικονομία….

Με λίγα λόγια η διαχωριστική γραμμή ελεγχόμενης και ανεξέλεγκτης χρεοκοπίας είναι εκεί που την έθεσε ωμά και απερίσκεπτα προχθές ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Βαγγέλη Βενιζέλος: «Το ότι πτωχένουν (δική του η έκφραση) οι Έλληνες δεν είναι ταυτόσημο με την πτώχευση της χώρας». Αυτή είναι η ελεγχόμενη χρεοκοπία που πτωχεύει μεν ο λαός αλλά διασώζεται η χώρα δηλαδή οι τράπεζες και το πολιτικό προσωπικό (βουλευτές, υπουργοί, δικαστικοί και λοιπά δεκανίκια της εξουσίας).
Με την ελεγχόμενη χρεοκοπία και παραμονή στο ευρώ που προωθεί κυρίως η Γερμανία ο ελληνικός λαός μπαίνει σε πιο βαθειά κρίση αναλαμβάνοντας το βάρος εξυπηρέτησης του χρέους που θα διαμορφωθεί μετά το γενναίο κούρεμα κατά 50-60% αλλά και το κόστος των ζημιών που θα καταγράψουν οι τράπεζες απ’ το κούρεμα και που σε συνθήκες ευρώ σημαίνει διαρκή και μόνιμη φρικτή λιτότητα για 2-3 τουλάχιστον γενιές ελλήνων.
Αντίθετα με την ανεξέλεγκτη χρεοκοπία και επιστροφή στη δραχμή που τρέμουν οι ευρωπαίοι ηγέτες αλλά και ο Αμερικανός Πρόεδρος Ομπάμα, σημαίνει οριστική παύση πληρωμών για το σύνολο του χρέους που θα επιβαρύνει κυρίως τις μεγάλες ξένες τράπεζες και θα κλονίσει το ευρώ με πιθανότερη προοπτική τη διάλυση της ευρωζώνης, την επιστροφή στα εθνικά νομίσματα και την αναζωπύρωση διασυνοριακών διαφορών.
Για το λαό τόσο η ανεξέλεγκτη χρεοκοπία (όπως και στην  ελεγχόμενη) σημαίνει δραματική υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου και εξαθλίωση ιδιαίτερα των χαμηλόμισθων και συνταξιούχων.
Σημαίνει όμως επίσης και ότι τους
2-3 πρώτους μήνες θα έχουμε μεγάλες ελλείψεις αγαθών κυρίως εισαγόμενων, υψηλό πληθωρισμό, στάσεις πληρωμών, μεγάλες ζημιές Τραπεζών, υποτίμηση του νομίσματος, των αποταμιεύσεων και των περιουσιών, ένα γενικότερο δηλαδή πανικό...
Ωστόσο η ανάληψη της διαχείρισης του εθνικού νομίσματος από την κεντρική τράπεζα θα επιτρέψει να ξαναμπεί σε κίνηση η κατεστραμμένη οικονομία και να διαμορφωθούν συνθήκες βελτίωσης της ανταγωνιστικότητας, αύξησης των εξαγωγών και σιγά σιγά αύξηση του βιοτικού επιπέδου του λαού….

Αυτό δηλαδή που εγώ φρονώ είναι πως είτε ελεγχόμενα μας πτωχεύσουν είτε ανεξέλεγκτα οδηγηθούμε σε στάση πληρωμών οι πολίτες θα περάσουμε από μια μεγάλη δοκιμασία αντοχής και επιβίωσης.
Με επιστροφή στη δραχμή όμως θα αποκτήσουμε μια προοπτική επιστροφής στην ευημερία αν όχι για τη γενιά που φεύγει -και κυρίως ευθύνεται για τα σημερινά χάλια- σίγουρα για τα παιδιά και τα εγγόνια μας.
Αντίθετα με ελεγχόμενη χρεοκοπία και παραμονή μας στο ευρώ οι πολίτες και κυρίως οι νεότερες γενιές οδηγούνται σε σύγχρονους Καιάδες χωρίς καμιά προοπτική εξόδου καταδικασμένες να ζουν χωρίς αύριο και χωρίς μέλλον, δούλοι υποτελείς και προδομένοι εσαεί.

.



Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

Η Goldman Sachs, ο Billy κι ο ψόφιος γαϊδαρος.


O Billy, πήγε στο Τέξας και αγόρασε από έναν αγρότη ένα γάιδαρο, έναντι του ποσού των 100 δολαρίων. Ο αγρότης υποσχέθηκε να του τον παραδώσει την άλλη μέρα.


Την επόμενη μέρα ο αγρότης του είπε: «Συγγνώμη αλλά έχω άσχημα νέα, ο γάιδαρος ψόφησε».

Ο Billy απάντησε: «Δεν πειράζει, δώσε μου τα λεφτά μου πίσω».

Ο αγρότης του λέει: «Δεν μπορώ να το κάνω, γιατί ήδη τα έχω ξοδέψει».

Ο Billy είπε: «Εντάξει, τότε δώσε μου τον νεκρό γάιδαρο».

Ο αγρότης ρώτησε: «Τι θα τον κάνεις;»
 και ο Billy απάντησε «Θα τον βάλω σε λοταρία».

Ο αγρότης του απάντησε με μια δόση ειρωνείας: «Αποκλείεται να βγάλεις σε λοταρία το ψόφιο γάιδαρο»
 και ο Billy απάντησε «Φυσικά και μπορώ, απλά δεν θα το πω σε κανέναν ότι είναι ψόφιος».

Ένα μήνα αργότερα ο αγρότης βρέθηκε ξανά με τον Billy και τον ρώτησε «Τι έγινε με τον ψόφιο γάιδαρο;»

Ο Billy απάντησε: «Τον έβγαλα σε λοταρία και πούλησα 500 λαχνούς, προς 2 δολάρια τον ένα και έτσι κέρδισα 998 δολάρια».

Ο αγρότης ρώτησε «Καλά κανένας δεν παραπονέθηκε;» και ο Billy απαντάει «Μόνο ο τύπος που τον κέρδισε και για να μην φωνάζει του έδωσα πίσω τα δύο δολάρια».

Ο Billy πλέον συνεργάζεται με την «Goldman Sachs».

ΧΑΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΧΕΡΙ…

Είμαστε χαμένοι από χέρι γιατί…. έχουμε το πιο άχρηστο, ανάλγητο κι επικίνδυνο πολιτικό προσωπικό στην Ευρώπη που κρύβεται κι ανακοινώνει με ανακοινώσεις τα χαράτσια που επιβάλουν για να κάνουν τα κέφια και τα χατίρια των τοκογλύφων δανειστών μας…
Είμαστε χαμένοι από χέρι γιατί… ο Πρωθυπουργός της χώρας ενδιαφέρεται περισσότερο για τα μπάνια του και για ταξίδια αναψυχής στο εξωτερικό παρά για να κυβερνήσει.
Είμαστε χαμένοι από χέρι γιατί… ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών είναι ψεύτης, αλαζόνας, με άμετρη φιλοδοξία να μας κυβερνήσει που δεν ορωδεί στη λήψη μέτρων που εξουθενώνουν τα ελληνικά νοικοκυριά και σπρώχνουν στο περιθώριο εκατομμύρια πολίτες.
Είμαστε χαμένοι από χέρι γιατί…. έχουμε αρχηγό Αξιωματικής Αντιπολίτευσης που υπόσχεται να συνεχίσει στην ίδια κατεύθυνση τη φτωχοποίηση των πολιτών, «δεν αμφισβητούμε τους στόχους αλλά τα μέσα» είπε στη Θεσσαλονίκη.
Είμαστε χαμένοι από χέρι γιατί… έχουμε τους πιο καλοβολεμένους συνδικαλιστές που ‘χουν διακόψει κάθε επαφή με το κόσμο της δουλειάς και το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η διατήρηση της καρέκλας και  των παρεπόμενων αμοιβών και προνομίων.
Είμαστε χαμένοι από χέρι γιατί… έχουμε τους πιο αναξιόπιστους λειτουργούς της ενημέρωσης που μετέτρεψαν το λειτούργημα του δημοσιογράφου σε μέσο πλουτισμού και διαφθοράς.
Είμαστε χαμένοι από χέρι γιατί… η Δικαιοσύνη –το τελευταίο καταφύγιο των αδικημένων- είναι κατώτερη των περιστάσεων, εθελοτυφλεί συνειδητά παίζοντας το παιχνίδι της εκάστοτε κυβέρνησης, βγάζοντας παράνομες και καταχρηστικές τις απεργίες των εργαζομένων και Συνταγματικά επιτρεπτά τα μέτρα κοινωνικής αποσύνθεσης που ανακοινώνει κάθε τρεις και λίγο η Κυβέρνηση.
Είμαστε –τέλος- χαμένοι από χέρι γιατί.... ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αποδεικνύεται επιλήσμων του όρκου του και δεν χρησιμοποιεί την παραίτηση -το έσχατο Συνταγματικό μέσο που έχει- για να απαλλάξει τη χώρα από αυτή την ξενόδουλη κυβέρνηση και να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές ώστε να αποφανθεί  ο κυρίαρχος λαός για την τύχη του.

Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Οργιστείτε και μην χαμογελάτε τώρα που όλα καταρρέουν....

Θρασύς..., Θρασύτερος,,,, Θρασύτατος...., Βενιζέλος!!!

Επειδή λέει οι Έλληνες με ιδρώτα και αίμα απέκτησαν ένα κεραμίδι πάνω απ' το κεφάλι τους θα πρέπει εφεξής να πληρώνουν ένα ασφάλιστρο κινδύνου... να πληρώνουν δηλαδή ενοίκιο για το σπίτι τους....

Όπου τον βρείτε ξεσκίστε τον!